Mjällschampon

Jag tror att många nu har sett Loréa'l Paris nya reklam om deras JÄTTEBRA nya schampo Elvital Anti-Danduff. Det värsta men hela reklamen är att dom berättar om deras aktiva ämne som är Zinkpyrition. Vet ni vad det det är?
Stora fiskdöden och en stor jävla miljöbomb?!
Och folk vill ha det här i håret??
Nej nej och NEJ, säger jag. Om det här ämnet kan döda så många fiskar och förstöra så mycket i naturen då kan det inte vara bra att ha i håret. Det är en självklarhet.
Tråkigt är att de här ämnet inte har blivit förbjudet än. De är sjukt, verkligen helt sjukt!!
Det finns jättebra schampon på marknaden för mjäll. Men ta reda på innan ni köper de att det inte innehåller Zinkpyrition, oftast på ingredienslistan heter ämnet zinc pyrithione.


Jag säger nejtack och väljer inte Head and Shoulders eller Elvital's Anti-Danduff.



Naturskyddsföreningens beräkningar visar att drygt en halv tesked (3 ml) av ett mjällschampo med 0,8 procent zinkpyrition räcker för att döda hälften av fiskarna i ett akvarium med 1000 liter vatten inom fyra dygn. Fiskarna sänktes ned i akvariet ett dygn efter att schampot tillsatts eftersom den initiala nedbrytningen av zinkpyrition då avstannat och halten zinkpyrition var relativt konstant. En dos för hårtvätt, ca 10 ml, innehåller cirka 88 mg zinkpyrition. 


Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback
RSS 2.0